pondělí 13. září 2010

Dating with Perth

Města a ženský. Je to s nima stejný. Poznáváš jedno po druhym.

U některejch měst i ženskejch si sotva vzpomeneš na jméno, některý v Tobě zůstanou na vždycky a nikdy nezapomeneš tu vůni, když jsi je poznal poprvé a při vzpomínce na některý se pousměješ, cos kde dělal za prasárny. S některýma sis pohrával Ty (což nebylo fér) a některý si pohrávaly s Tebou (což už vůbec nebylo fér). Města i ženský.

Když si objevoval Perth, byla to nová známost. Plná očekávání, z obou stran.

„Když Ti dokážu, že jsem chlap, nech mě si trochu s Tebou užít.“ 

Pokaždý je to poprvé a pokaždý je to stejný. S městama i s ženskejma. Přijel si do Perthu. Lehkej flirt, nic závaznýho. Přijel ses bavit, ne se uvázat na zbytek života. Jsi nepozornej, nesoustředíš se jedním směrem. Chceš mít přehled o všem, a tak Ti paradoxně uniká to podstatný. A pak to přijde.

Je to jako s ženskou. Najednou si všimneš, že ví, že jsi tu novej. A nový lidi přitahujou pozornost, někdy i tu negativní. Ale to je Ti v tu chvíli jedno. Jsi tu novej.

„There is new man in town.“

Špatně zakrýváš nervozitu a snažíš se pohybovat, jako by ses tady narodil. Koukáš okolo, aby ses ujistil, že nejsi jeden z davu, že budeš zaznamenán, ale zas nechceš vyčnívat moc, to nedělá dobrotu. 

Začne to pohledama.

Jen tak těkáš očima a pak si všimneš, že Tě pozoruje. Děláš jakoby nic, ale víš to. Když myslíš, že se nedívá, máš místo očí rentgen. A z druhý strany to samý. Potom najednou překročíte únosnou mez vzájemnýho oťukávání bez kontaktu.

Moc si jich v životě nepoznal, ale víš, že teď už nemůžeš couvnout. Jdete si naproti. Někdy se sejdete uprostřed, někdy musíš přijít blíž, někdy Tě přímo vtáhne. Praha, Řím, Paříž.

První kontakt bejvá zásadní. Často předurčuje Váš vztah po zbytek života. Přátelství, ke kterýmu se budeš rád vracet jako k jistotě a budeš rád, že ho máš. Osudová láska - tu hned tak nepotkáš a ani v ní moc nevěříš. Stát se to může, ale lidi jsou nestálý.
TY jsi nestálej. Lehkej flirt - ráno ani nevíš, kde ses probudil a jediný co cejtíš, je alkohol na jazyku...

Ale tohle je něco docela jinýho. Vnímá a láká Tě celym povrchem, a Ty to sotva stíháš oplácet - nemůžeš si to teď dovolit. Vzájemně se otlapkáváte. Když si zezačátku dovolíš moc, většinou Tě plácne přes ruku - měli byste se nejdřív trochu poznat. Nebo Tě nechá dělat si, co chceš, ale to pak nedopadá nejlíp - se ženskou ani s městem.

Když spolu tyhle chvilky plný intimního poznání sdílej lidi, říká se tomu randění. Když takhle vnímáš město, bude to asi nějaká úchylka. Ale je Ti to jedno. To poznávání za to stojí. 

A navíc, máš na svoji novou známost dost času…

Žádné komentáře:

Okomentovat